Skip to main content

Songsterr.com

www.songsterr.comSongsterr innehåller tabs, chords och rytmer för gitarr, bas och trummor. Det är en webbsajt som både har gratis innehåll och exempel där du kan se en demo och måste betala för att använda hela exemplet. När man använder tabs delen så har den även samplat ljud och spelar upp låten samtidigt som den följer med i tabs-bladet vilka band och strängar som skall användas. Kräver flash för tabs-bladen.

Notpoolen.com

www.notpoolen.com är en svensk webbsida där du kan köpa noter i ”lösvikt” för många olika låtar och notböcker. Bra kvalitet på noterna man köper även om urvalet är något begränsat. Noterna köps online och du laddar hem dem som PDF-filer vilket är mycket smidigt. Innan man köper direktnoterna kan man se vilken tonart och omfång låten går i. Det som saknas är någon typ av förhandsgranskning eller att kunna se alla ackord som ingår för att avgöra om den är ”lättspelad” eller inte.

Ultimateguitar.com

www.ultimateguitar.com är den ultimata guldgruvan om du letar efter sångtexter, ackord och tabs. Här finns det mesta och utöver detta finns det massor med bra lektioner och artiklar om gitarrspelande. Om du dessutom har en iPhone eller iPad så finns det en app till den och deras TabsHD app kan varmt rekommenderas, den är värd sitt pris om du vill vara den ultimata trubaduren med notboken i fickan.