Skip to main content
DAD - Laugh n a half - singelomslag

Laugh and a half – D.A.D

Denna låten är ganska enkel gitarrlåt att kompa till och innehåller vanliga ackord vilket gör den lätt att följa med i. Det finns några Dsus2 och Dsus4 som kanske ”skräms” lite om du inte kan dem. Faktum är att det egentligen är superenkelt och kallas handlar egentligen bara om att ”dekorera” grundackordet. Du kan låta bli att spela dessa ”dekorationer” om du vill i början. Det var först när jag gick på gitarrlektioner som jag fattade hur man ”dekorerar” ett ackord och helt plötsligt kunde jag ett par ackord till som jag tidigare ignorerat 🙂

Om du tittar på videorna nedan så kommer du se när de spelar bland annat D-ackordet så lyfter gitarristen på ett finger och även trycker ner lillfingret som inte är med i grundackordet D. Finns säkert någon supergitarrist som slår mig på fingrarna för den opedagogiska beskrivningen 🙂

Ackord

Ackorden till denna låt finns i flera versioner och här hittar du två snarlika versioner hämtade från Ultimate Guitar. Båda versionerna använder barréklämma (capo) på första bandet.

Videoklipp

Här följer några videoklipp från youtube med låten. det är blandning mellan originalartisten och covers som. Har försökt att ta med klipp där du kan följa gitarristens ackordbyten och slagmönster (strumming pattern) men det finns även ett par videoklipp som är sköna covers av låten som du kan få idéer från.

D.A.D – Live Skogsröjet 2011 i Rejmyre

D.A.D – Roskildefestivalen 2005

Cover by Thomas Pedersen

Cover by Andreas Borg

Cover by Tommy Nilsson

Mer länkar

Här hittar du mer länkar relaterade till låten och bandet.

2 kommentarer till “Laugh and a half – D.A.D”

  1. Hej Simon,
   har inte något superduper tips att ge dig förutom att lyssna in takt och tempo så hör du ganska snart vilket rythm pattern som gäller. kan rekommendera att kolla på de två första videoklippen så kan du följa ganska mycket deras gitarrspelande. Ett tips kan vara att bara fokusera på gitarrspelandet och inte försöka sjunga med i låten i början.

   Sen är det bara att öva,öva, öva och öva till sen sitter.

   Lycka till! 🙂

Kommentarer är stängda.