Skip to main content
Skärmbild Wildchord girarrhals med C-ackord

Wildchord – Ipad-spelet som lär dig spela gitarr

Skärmbild Wildchord spelInte för en sekund kunde jag tro att jag skulle fastna för ett till synes barnspel som lär ut gitarrspelande.

Första tanken när jag läste om Wildchords var just att det är ett barnspel men någonstans fanns en nyfikenhet att se om det bland alla dessa ”appar” finns en app som kan ”höra” när du spelar rätt ackord, på strängar och samtidigt vara pedagogisk nog att lära ut gitarrspelande.

Nåväl, nyfikenheten och mitt barnasinne fick mig att köpa appen, trots att den i app-mått mätt var tokdyr med sina hela 55 kronor. Det var mest en kul grej att testa något annorlunda och jag måste säga att om du har barnasinnet kvar och vill lära dig ackord, tempo, placera fingrarna på rätt sträng och band så är det ett ganska roande sätt att göra det på.

Trots att grafiken tillhör det enklare slaget såSkärmbild Wildchord new achievement ligger det mycket pedagogik bakom spelet. Bara genom att sitta och leka runt i spelet (med en riktiga gitarr) så upptäcker man att  du lär dig vanliga enkla ackord som Am, C, D, A, Em och byten mellan dem Under spelets gång visas även informationsrutor som när man tänker efter är genomtänkta instruktioner som lär ut enkla tips ex.vis vid ackordbyten.

Appen kanske gör sig bäst i händerna på ett barn som skall lära sig gitarr och där tror jag med säkerhet att den lockar fram det roliga med att lära sig spela gitarr. Fast det är klart om man har barnasinnet kvar och vill ha ett alternativt sätt att öva och repetera ackord, ackordbyten, plocka rätt strängar så är den ett underhållande inslag.

Skärmbild Wildchord girarrhals med C-ackordDet finns ganska många olika övningar i olika nivåer och enligt utvecklarna själva så är den mest avancerade nivån svår även för deras gitarrlärare.

Mer info

www.wildchords.com (Applikationens webbsida)

http://itunes.apple.com/us/app/wildchords/id453707538?ls=1&mt=8 (iTunes sidan för appen)